Hoe moet je lavendel (aan)planten?

Lavendel planten hoe doe je dat? Welke lavendel grondsoort gebruik je en wanneer plant je lavendel? Bij Lavendel Online leggen wij dat haarfijn uit. Lees verder hoe je makkelijk stap voor stap lavendel moet planten zodat jij optimaal voorbereid bent om aan de slag te gaan in je tuin.

Gieter met laarzen

Voordat je aan de slag gaat met het kopen en planten van onze lavendel planten of lavendel plant mixen is het belangrijk om alle informatie op een rijtje te zetten. Dit zorgt ervoor dat je precies weet wat je moet doen om jezelf optimaal voor te bereiden voor het aanplanten. Dit advies zorgt niet alleen voor een soepel verloop maar verlengt in combinatie met de juiste verzorging ook de levensduur van je lavendel en zorgt ervoor dat de lavendel plant onderhoudsarm blijft. Hieronder leggen we precies uit welke lavendel grondsoort je nodig hebt, hoe je lavendel moet aanplanten, wanneer je lavendel kunt planten en hoe je de planten moet verzorgen.

Lavendel

Welke lavendel grondsoort?

De lavendel grondsoort is voor een deel doorslaggevend in het aanslaan van de wortels van de lavendel in je tuin. Lavendel Angustifolia Felice en Lavendel Stoechas Anouk kunnen bijna in elke grond geplaatst worden, mits je de omgeving voorbereid met tuinaarde. Tuinaarde wordt verrijkt met verschillende voedingsstoffen om een plant zoals lavendel te voorzien van de juiste mineralen. Zo krijgen de lavendel planten de juiste start in elke omgeving.Kalk voor lavendel, of lavendel kalk, is daarbij vaak overbodig. Ondanks dat het advies om de bodem met deze producten te verrijken door tuincentra vaak goed bedoeld is, is kalk voor lavendel niet nodig wanneer je de juiste lavendel grondsoort gebruikt namelijk tuinaarde. Omdat tuinaarde al verrijkt is met verschillende voedingsstoffen het ook niet nodig om je lavendel planten aanvullend te bemesten.

Schep

Lavendel planten, hoe doe je dat?

Voordat je van start gaat met planten is het belangrijk om de juiste lavendel grondsoort te kopen (tuinaarde) en te bepalen waar de planten moeten staan.

  1. Graaf een gat in het gebied paar je de lavendel wilt plaatsen. Hou er rekening mee dat je voor de lavendel planten een afstand van 25 cm tussen elke plant moet aanhouden. Voor de diepte van het gat adviseren wij om de diepte van de lavendel potten aan te houden.
  2. Zorg dat het gebied om te planten onkruidvrij is en vul het gat met tuinaarde. Schep de tuinaarde goed door het gat heen zodat de tuinaarde zuurstof krijgt.
  3. Haal de planten uit de lavendel potten en dompel de kluit van de lavendel planten in een teil met water. Wanneer je besloten hebt waar de planten moeten staan graaf je een gat in de tuinaarde wat even diep en breed is als de pot van de lavendel.
  4. Plaats de plant in het gat en schep nog een beetje tuinaarde rond de stam van de plant. Druk de aarde lichtjes aan en besproei de vers geplante lavendel met water. Let op dat de aarde rondom de planten niet te compact wordt aangedrukt.
Bei op lavendel bloem

Wanneer plant je lavendel?

Het is ook belangrijk om te bepalen wanneer lavendel planten in de tuin geplant kunnen worden omdat het een seizoensgebonden product is met een specifieke bloeitijd. De optimale tijd om lavendel te planten is vanaf april tot halverwege september. Let daarbij wel op dat lavendel planten maar tot eind augustus gekocht kunnen worden.Ondanks dat het natuurlijk het allerbeste is om je planten zo snel mogelijk te plaatsen kunnen de lavendel planten van Lavendel Online enkele dagen buiten de grond in hun potjes staan. De planten worden in de pot gekweekt waar ze in geleverd worden waardoor ze dit prima volhouden. Let er wel op dat je de planten ook water geeft wanneer ze nog niet gelijk in de grond gezet kunnen worden.

Lavendel

Hoe verzorg je lavendel planten?

Nadat de lavendel geplant is is het belangrijk om te zorgen dat je lavendel planten de juiste verzorging krijgen. Op een zomerse, warme dag heeft lavendel ongeveer twee keer per week water nodig. Je kunt zien dat de plant voldoende water krijgt wanneer de stengels en bladeren van de plant stevig rechtop staan. Wanneer de plant gaat hangen heeft hij water nodig, als je dit constateert, is het belangrijk om gelijk in te grijpen. Zorg dat de bodem goed vochtig is wanneer je de planten bewatert, maar niet compleet doordrenkt.Wanneer er niet voldoende en niet op tijd gesnoeid wordt gaat dat ten koste van de levensduur van de planten en zal de lavendel in het voorjaar niet bloeien. Lees hier hoe jij je lavendel planten het beste kunt snoeien om te zorgen dat ze lang mooi en sterk blijven. Lees hier hoe je je lavendel planten kunt voorbereiden op de winter.

Gieter

Lavendel planten kopen bij Lavendel Online

Nu dat je alle in’s en out’s weet over het aanplanten van lavendel ben je klaar om over te gaan op het bestellen van lavendel. De beste en mooiste lavendel planten koop je bij Lavendel Online. Wij leveren vers en direct uit onze kwekerij  en zetten twintig jaar ervaring en expertise in het duurzaam kweken van lavendel in om jou te voorzien van de beste en mooiste lavendel planten. Wanneer je nog wat extra hulp nodig hebt staan onze klantenservice medewerkers klaar voor het verlenen van kundig en persoonlijk advies.