Gratis verzending vanaf €50,-
Vers uit de kwekerij geleverd
Binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw mandje

Uw Winkelwagen is nog leeg.

Menu

Transparantie over de productieketen gaat hand in hand met duurzaamheid. Wij leggen je uit waarom Lavendel Online gebruikmaakt van gerecyclede plastic verpakkingen en hoe de productieprocessen daarvan bijdragen aan de duurzaamheid van ons product.

Het navigeren van het duurzame landschap en het maken van duurzame keuzes kan als consument verwarrend en intimideren zijn. Het is voor bedrijven belangrijk om transparant te zijn over keuzes, leveranciers en de productieketen zodat de consument alle informatie heeft om een verantwoorde keuze te maken. Bij Lavendel Online dragen we hier graag aan bij door open te zijn over de processen en verpakkingsmaterialen van de kwekerij. Wij leggen je graag uit waarom wij voor een plastic blisterverpakking hebben gekozen en hoe onze blisterverpakkingen hun steentje bijdragen aan de duurzaamheid van onze producten.

Image

Waarom wij kiezen voor plastic blisterverpakkingen?

 
Tegenwoordig roept plastic vaak allemaal slechte gevoelens bij ons op als we eraan denken in het kader van duurzaamheid. Begrijpelijk maar soms is het gebruik ervan een weloverwogen keuze.

Wij kiezen specifiek voor 100% gerecycled plastic waardoor wij geen eis leggen nieuwe grondstoffen om onze verpakkingen te produceren. De verpakkingen zijn erg sterk en robuust wat ervoor zorgt dat de lavendelplanten vers en heel aankomen. Zo worden er minder planten verspild en kunnen we jou van een kwalitatief product voorzien.

De verpakkingen zijn vochtbestendig en lichtdoorlatend waardoor er een microklimaat in de verpakking ontstaat. Dit klimaat zorgt voor voldoende vocht en licht tijdens het transport waardoor jij uiterst verse planten ontvangt dankzij de blisterverpakkingen.

Daarnaast kosten de plasticverpakkingen uiterst weinig energie om te recyclen en produceren. De energiezuinigheid hiervan was doorslaggevend bij het selecteren van de geschikte beschermende verpakking voor onze lavendel planten. Wat het belangrijkste was voor ons is dat wij een verpakking uitgekozen hebben die jij als consument gemakkelijk kan recyclen waardoor jij niet bijdraagt verspilling en afvalvorming.

Hoe onze blisterverpakking bijdragen aan duurzaamheid

Tijdens het kweken van onze lavendel doen wij al veel om verspilling te voorkomen en de duurzaamheid te waarborgen, hoe wij dat precies doen kan je hier teruglezen.

Ook de producent van de gerecyclede blisterverpakkingen neemt meerdere stappen om de duurzaamheid van de verpakking te verbeteren. De blisters zijn zo ontworpen dat er minder plastic nodig is voor dezelfde mate van bescherming. Dit draagt bij aan materiaal reductie en het lichte gewicht zorgt ook voor minder impact op het milieu tijdens het transport.

Het ontwerp van de verpakkingen zorgt ervoor dat ze makkelijk gestapeld kunnen worden en naast elkaar kunnen worden gezet. Zo wordt er geen ruimte verspild en kan er effectiever geladen worden. Op de productielocatie wekken meer dan 1000 zonnepanelen stroom op, de producent gebruikt 60% van deze energie zelf en herleidt de overige hoeveelheid groene stroom terug het net in. Tot slot investeert de producten continu in nieuwe machines. Een zuinigere machine die nauwkeuriger werkt verbruikt minder energie, maakt minder fouten en zorgt zo voor minder afval.

Heb je nog verdere vragen hebben over de duurzaamheid van ons product of de blisterverpakkingen van de producten? Neem dan contact op met ons klantenservice team voor persoonlijk en kundig advies.