Gratis verzending vanaf €50,-
Vers uit de kwekerij geleverd
Binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw mandje

Uw Winkelwagen is nog leeg.

Menu

Welke lavendel moet ik kopen?

Franse lavendel, kuiflavendel, echte lavendel; voor de verschillende soorten lavendel zijn er inmiddels tientallen, namen soorten en merken. Maar welke soorten lavendel passen bij jou in de tuin? Welke lavendel bloeit het langst? Wij vatten alles voor je samen zodat jij weet welke lavendel je moet kopen.

Image

In de plantenwereld is het soms lastig om het brede aanbod van planten te navigeren en begrijpen. Je ziet dan door de lavendeltoppen de lavendelstruik niet meer. Wij bij Lavendel Online snappen dat als geen ander en helpen je graag op weg om wat duidelijkheid te scheppen over de verschillende lavendel soorten , welke lavendel soort het langst bloeit en welke lavendel je het beste kunt kopen voor je tuin.

De verschillende lavendel soorten

Bij Lavendel Online verkopen wij de twee hoofdsoorten van lavendel: Lavendel Angustifolia en  Lavendel Stoechas. Lavendel Angustifolia Felice  is ook bekend als echte lavendel en is bij ons beschikbaar in verschillende lavendel kleuren zoals wit , blauw , lichtroze en paars . Lavendel Stoechas Anouk of Franse lavendel en kuiflavendel is een heerlijk geurende lavendel die straalt in zijn originele paarse kleur. Van de beide soorten bloeit de lavendel Angustifolia het langst. Beide soorten zijn erg onderhoudsarm en kunnen goed gecombineerd worden met elkaar en andere tuinplanten.De verschillen in lavendel kleur van de soorten lavendel zijn het resultaat van de veredeling van de plant. De lavendel is door de jaren heen zo gekruist en ontwikkeld dat er verschillende kleuren gekweekt kunnen worden terwijl de geur, het uiterlijk en de sterkte van de lavendel planten behouden blijft. Ze zijn net zo mooi en sterk als de originele Lavendel Angustifolia en de Lavendel Stoechas!

Succes dankzij benaamde lavendel soorten

Het succes van de juiste lavendel begint bij het kopen van de juiste soorten lavendel. Benaamde lavendel of lavendel met een merknaam zijn de lavendelsoorten waar je op moet letten. Deze soorten zijn veredeld en gekruist op specifieke kenmerken zoals vorm, bloeitijd en uiterlijk. De merknaam beschermt de soort en waarborgt dat alleen specifieke kwekers de plant mogen telen. Zo ben je als koper verzekerd van sterke lavendel van goede kwaliteit. Over het algemeen gaat het hierbij om benaamde lavendel van de angustifolia en de stoechas soorten. Lavendel Stoechas Anouk en Lavendel Angustifolia Felice zijn onze merknamen van een van de Lavendelonline Collecties. De merknaam duidt op de veredeling van een bepaalde lavendelsoort en stelt zeker dat onze kwekerij de exclusieve kweker en distributeur van de planten blijft. Naamloze of merkloze lavendel is vaak bekend als Lavendel x Intermedia, deze soort wordt veelal in tuincentra verkocht. Je kunt Lavendel x Intermedia herkennen aan het dikke grijze blad. Het grootste nadeel aan dit soort is dat ze erg wild groeien en in het midden kaal worden. Dit is erg zonde als je lang van je lavendel wilt genieten.

Image

Welke lavendel moet ik kopen?

Welke lavendelplant kan je het beste kopen? Zijn er verschillen in hoe je ze moet verzorgen? Welke lavendel bloeit het langst? Vanwege de ruime keuze aan lavendel soorten is het lastig om te bepalen welke lavendel je het beste kunt kopen. De specificaties van de verschillende soorten lavendel helpen vaak om te bepalen welke kenmerken overeenkomen met je wensen voor je tuin en je vaardigheden in de tuin. De voordelen van een bepaalde lavendel soort zullen doorslaggevend zijn in het maken van een keuze. Hieronder vatten we de specificaties van beide soorten lavendel duidelijk samen:

Lavendel Angustifolia Felice is erg onderhoudsarm en daardoor ideaal voor de beginnende tuinier. Aanvullend is de lavendel erg winterhard waardoor hij ook perfect geplaatst kan worden in Nederlandse tuinen. Als bonus trekt hij bijen en vlinders aan. De levensduur van de lavendel Angustifolia is erg lang. In tegenstelling tot de Lavendel Stoechas is Angustifolia in veel verschillende kleuren beschikbaar. De Angustifolia is beschikbaar met witte , blauwe , lichtroze  of paarse bloemen.

De Lavendel Stoechas Anouk is geschikt als tuin en terrasplant en is daardoor erg veelzijdig. Hij houdt van een zonnige standplaats en trekt tijdens het bloeien vlinders en bijen aan. De Lavendel Stoechas is daarnaast iets compacter wat perfect is voor kleinere oppervlakten zoals een terras of balkon. Deze lavendelsoort is wel iets gevoeliger dan de Angustifolia en kan daardoor en uitdaging vormen voor beginnende tuiniers. De lavendel kleur van de Stoechas is een prachtige paarse kleur . Naast de soort is het ook belangrijk om te bepalen wat je met de lavendel planten gaat doen en hoe veel je ervan nodig hebt. Wij bieden bijvoorbeeld lavendel mixen aan voor grote projecten. Daarbij kan je zelfs een mix kiezen van beiden soorten lavendel. Het is ook erg belangrijk om te weten hoe je beide soorten het beste kunt aanplanten en verzorgen. Dat lees je in dit artikel terug.

Verschillende lavendel soorten kopen bij Lavendel Online

Lavendel Online is de perfecte webshop voor het leveren van kwalitatieve lavendel. Je kunt dankzij ons assortiment verschillende lavendel soorten kopen die duurzaam en zorgvuldig gekweekt zijn. Wanneer je een bestelling plaatst bij ons worden de planten aandachtig ingepakt in een speciale blisterverpakking en zo snel mogelijk overgedragen aan onze transporteur DHL Express. Zo zorgen wij ervoor dat jij zo snel mogelijk nieuwe verse planten in ontvangst kan nemen.Wanneer je meer vragen hebt over onze twee lavendelsoorten of advies nodig hebt over bijvoorbeeld het aanplanten van lavendel helpt ons klantenservice team  je graag verder. Doordeweeks kan het team van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00 bereikt worden. Buiten werktijd kan je uiteraard een bericht via de website of per e-mail achterlaten. Voor overige tips en tricks kan je onze artikelen over lavendel raadplegen op de website.