Gratis verzending vanaf €50,-
Vers uit de kwekerij geleverd
Binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw mandje

Uw Winkelwagen is nog leeg.

Menu

Waar kun je lavendel planten?

De standplaats van de Lavendel is erg belangrijk. Het waarborgt dat je lavendel planten goed groeien en verlengt tegelijkertijd de levensduur van de planten. Wij van Lavendel Online zullen je in dit artikel precies uitleggen waar je lavendel het beste kunt planten.

Image

Lavendel van Lavendel Online is erg veelzijdig en breed toepasbaar, ondanks zijn veelzijdigheid en onderhoudsvriendelijkheid is er één ding wat erg belangrijk is om rekening mee te houden. De standplaats van de Lavendel is namelijk erg belangrijk voor optimale groei en bloei van de planten. Lees stapsgewijs wat jij allemaal moet weten over waar je lavendel in je tuin kunt planten.

Waar moet je lavendel planten?

Wanneer je onze lavendel planten of lavendel plant mixen gekocht hebt, is het belangrijk dat je de planten op de juiste locatie in je tuin plant. Mensen twijfelen vaak of lavendel zon of schaduw nodig heeft, maar de plant blijft een echte zonaanbidder. Lavendel moet op een open plaats in je tuin staan met veel zon. Wanneer je een lavendel voortuin of perkje wil plaatsen is het dus belangrijk om te bepalen hoe veel zonlicht er op de tuin valt. De lavendel grond is ook belangrijk voor het aanslaan van de lavendel planten. Voor het beste resultaat plant je de lavendel in tuinaarde en zorg voor een onkruidvrije ondergrond wanneer je aan de slag gaat. Tussen de planten dien je een plantafstand van 25 cm te bewaren zodat alle planten voldoende ruimte hebben om te groeien. Alles wat je moet weten over wanneer lavendel planten de grond in moeten, welke lavendel grond (soort) je nodig hebt en de plantafstand van lavendel, hebben we in dit handige artikel samengevat.

Tips over de beste tijd om lavendel te snoeien en hoe je dat het beste kunnen doen hebben we in dit artikel samengevat.

Image

De oorsprong van lavendel

Lavendel kent zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied, een omgeving met veel zon heel het jaar door. Dit verklaart waarom het zo belangrijk is om lavendel op een plaats in de zon of half-zon te planten. De zon aanbiddende plant was vroeger in de tijd van de Grieken en Romeinen al erg populair. Destijds wisten deze samenlevingen hoe ze de positieve eigenschappen van lavendel het beste konden benutten voor hun gezondheid. Ze namen zelfs baden vol met lavendel om te ontspannen en fris te ruiken.

Het juiste advies en de juiste planten bij Lavendelonline.com

Duurzaam gekweekte en sterke lavendel planten haal je bij Lavendel Online. Onze twee lavendel soorten Lavendel Angustifolia Felice en Lavendel Stoechas Anouk zijn specifiek gekweekt op levensduur, bloeitijd en uniformiteit. Op deze manier voorzien wij jou van planten waar je lang van kunt genieten. Wanneer je bij ons bestelt worden de planten rechtstreeks uit de kwekerij geleverd. De planten worden verzonden in een unieke beschermende blisterverpakking gemaakt van gerecycled plastic. Naast het kweken en leveren van goede lavendel streven wij ook naar het verlenen van goede service en customer support. Daarom staan wij maandag tot en met vrijdag voor je klaar om je zo goed mogelijk te informeren en adviseren over onze lavendel producten.