Gratis verzending vanaf €50,-
Vers uit de kwekerij geleverd
Binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw mandje

Uw Winkelwagen is nog leeg.

Menu

Bij Lavendel Online delen wij graag onze passie voor Lavendel met jou. Lavendel moet in onze optiek namelijk sterk zijn, uniform eruit zien, lang bloeien en lekker ruiken. Zodoende zijn wij twintig jaar geleden begonnen met het onderzoeken en veredelen van twee verschillende soorten lavendel. Het resultaat zijn twee van de sterkste lavendel soorten op de markt: de Lavendel Stoechas Anouk ® of Lavendel Angustifolia Felice ®.

Duurzaam gekweekt – duurzame kwekerij

Als webshop en kwekerij hechten wij veel waarde aan duurzaamheid en het milieu. Door de jaren heen hebben wij herhaald elementen van onze productieketen verduurzaamd. Zo nemen wij onze verantwoordelijkheid voor het milieu en helpen jou als klant met een verantwoorde aankoop. De duurzaamheid van onze lavendel is terug te herleiden naar drie verschillende elementen van de productieketen:

Image

Water en bestrijdingsmiddelen

Al het water wat wij op de kwekerij gebruiken om de planten te bewateren, de kassen te spoelen en schoon te maken wordt opgevangen. Al dit water wordt gezuiverd en hergebruikt voor de kassen zodat er geen sprake kan zijn van waterverspilling.

Daarnaast wordt er op de kwekerij wordt alleen gespoten met biologische bestrijdingsmiddelen. Deze zijn een stuk beter voor mens, dier en natuur.

Transport

Onze lavendelplanten worden in Nederland gekweekt in onze eigen kwekerij en hier ook getransporteerd. Doordat wij onze eigen kwekerij beheren kunnen wij controleren waar onze grondstoffen en materialen vandaan komen. Onze voorkeur gaat uit naar lokale producten en grondstoffen.

Recycling en hergebruik

Er wordt op de kwekerij veel waarde gehecht aan hergebruik. Potten en trays worden in verschillende kweek fases continu hergebruikt om te zorgen dat er geen onding afval wordt toegevoegd aan de afvalketen. Al het afval dat wel weg moet wordt zorgvuldig gesorteerd zodat bepaalde grondstoffen weer hergebruikt kunnen worden in afvalverwerking faciliteiten.

De speciale blisterverpakkingen waarmee de lavendel planten verstuurd worden zijn gemaakt uit gerecycled plastic. Wij moedigen klanten dan ook aan om mee te helpen door de verpakkingen te hergebruiken of recyclen. Tijdens het inpakken zorgen wij bovendien dat wij de dozen zo effectief mogelijk inpakken zodat alleen het nodige verpakkingsmateriaal ingezet wordt.

Gratis verzending vanaf €39,95
Vers uit de kwekerij geleverd
Verzonden in een beschermende blisterverpakking

Veredelen van lavendel met twintig jaar ervaring

Het veredelen van een plant betekent dat je doelgericht gaat kweken om bepaalde aspecten van een plant te verbeteren en benadrukken. Als resultaat van twintig jaar inzet, kennis en onderzoek hebben wij de rassen Lavendel Stoechas Anouk ® of Lavendel Angustifolia Felice ® ontwikkeld.

Omdat deze soorten ontstaan zijn uit eigen veredeling zijn ze beschermd met een merknaam. De merknaam zorgt dat de soort zo beschermd blijft dat niemand anders het ras mag kweken.

Image
Image

Unieke planten

Wat onze Lavendel Stoechas Anouk ® of Lavendel Angustifolia Felice ® zo uniek maakt, is dat de lavendelsoorten zo zijn gekweekt dat de planten allemaal uniform blijven en vrijwel identiek zijn, dit zorgt optisch voor een mooi resultaat. Daarnaast zijn ze veredeld op geur en bloei. Ze bloeien het langst door en hebben extreem veel bloemen.

Ondanks dat onze planten immens sterk zijn willen wij onze kennis en onze lavendel soorten voortdurend verbeteren. Wij evalueren, onderzoeken en investeren elk jaar zodat wij onze lavendel verder kunnen veredelen en u een nog sterker product kunnen aanbieden.

Duurzaamheid

Transparantie over de productieketen gaat hand in hand met duurzaamheid. Wij leggen je uit waarom Lavendel Online gebruikmaakt van gerecyclede plastic verpakkingen en hoe de productieprocessen daarvan bijdragen aan de duurzaamheid van ons product.

Image