FAQ

Over lavendel

Hoe groot is de lavendel als hij geleverd wordt?

De leverhoogte van de Lavendel Angustifolia Felice en de Lavendel Stoechas Anouk zijn beide 30 cm.

Zijn de afmetingen met of zonder pot?

De afmetingen van de plant zijn zonder pot.

Hoe groot is de pot van de lavendel?

De pot is 12 cm hoog en heeft een inhoud van 1 Liter.

Hoe veel groeit lavendel per jaar?

Hoe veel lavendel groeit, is afhankelijk van de soort lavendel. Onze Lavendel Angustifolia Felice bereikt een groeihoogte van 50-80 cm terwijl de Lavendel Stoechas Anouk een groeihoogte van 40-60 cm bereikt. Let wel op dat je de lavendel planten uiteindelijk flink terug moet snoeien. Leer hier meer over snoeien.

Is lavendel giftig voor huisdieren en mensen?

Lavendel is giftig voor huisdieren, maar niet voor mensen. Ondanks dat het voor ons niet giftig is raden wij aan om goed op kleine kinderen te letten om te voorkomen dat ze de plant in hun mond nemen.

Trekt lavendel insecten aan?

Lavendel trekt bijen en vlinders aan. Vervelende insecten zoals muggen en vliegen mijden lavendel vanwege de sterke geur.

Moet je de lavendel gelijk planten als ze geleverd worden?

Ondanks dat het natuurlijk het allerbeste is om je planten zo snel mogelijk te plaatsen kunnen de lavendelplanten van Lavendel Online enkele dagen buiten de grond in hun potjes staat. De planten worden in de pot gekweekt waar ze in geleverd worden waardoor ze dit prima volhouden. Let er wel op dat je de planten ook water geeft wanneer ze nog niet gelijk in de grond kunnen staan.

Plaatsing

Hoe plant ik lavendel?

Lavendel moet in tuinaarde geplant worden ter diepte van het potje waar het in geleverd wordt. Een uitgebreide uitleg over het aanplanten van lavendel, lees je hier terug.

In welke grond moet ik lavendel planten?

Lavendel kan bijna in elke grond geplaatst worden mits je de plant omgeving voorbereid met tuinaarde. Zo krijgt de plant de juiste start in elke omgeving.

Wat is de plantafstand tussen de planten?

Wij adviseren om 25 cm afstand tussen elke lavendelplant te laten zodat elke lavendel plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

Waar moet lavendel staan in de tuin?

De beste locatie is een open plaats in de tuin met half-zon. Lavendel is een echte zonaanbidder en verdraagt veel schaduw niet goed.

Kan je lavendel ook plaatsten in de buurt van andere planten (is het combineerbaar)?

Lavendel kan goed gecombineerd worden met andere planten, hierbij kan je ze naast een reeks andere planten plaatsten of zelfs als border om en om naast elkaar plaatsten. Lavendel blijft erg compact en zal daardoor andere planten niet verdringen.

Kan ik lavendel als kamerplant gebruiken?

De lavendelplanten van Lavendel Online zijn niet geschikt als kamerplant en kunnen alleen gebruikt worden om te plaatsen in de tuin, het terras of een balkon.

Wat is de beste tijd om lavendel te planten?

De optimale tijd om te planten is vanaf april tot halverwege september.

Verzorging lavendel

Hoe veel water heeft mijn lavendel nodig?

Op een zomerse, warme dag heeft lavendel ongeveer twee keer per week water nodig. Zorg dat de bodem goed vochtig is wanneer je de planten bewatert, maar niet compleet doordrenkt.

Moet ik mijn lavendel snoeien?

Snoeien is erg belangrijk voor de levensduur, bloei en uiterlijk van de plant. De plant moet 10-15 cm teruggesnoeid worden om de bolvormig van de plant te behouden en om te zorgen dat de plant weer kan bloeien. Lees hier hoe je dat het beste kunt doen.

Wanneer moet ik lavendel snoeien?

Aan het begin van het voorjaar (begin april) is de optimale tijd om lavendel te snoeien. Het is belangrijk om dat specifiek rond deze tijd van het jaar te doen omdat de bloei van de planten anders uitblijft en de stengels verhouten. Lees hier hoe je dat het beste kunt doen.

Is mijn lavendel winterhard?

Lavendel is winterhard, maar niet wintergroen. Dit houdt in dat de takken van de planten afsterven en de struiken kaal blijven in de winter. Lees hier welke stappen jij kunt ondernemen om je lavendel voor te bereiden op de winter.

Moet ik de lavendel planten bemesten?

Het is erg belangrijk om aanplantgrond/ tuinaarde te gebruiken wanneer u lavendel plant. Deze aarde is verrijkt met de juiste voedingsstoffen die lavendel nodig heeft om zich goed te ontwikkelen. Aanvullend is het niet nodig om lavendel te bemesten met mest.

Bezorging

Wat zijn de bezorgkosten?

Voor bestellingen boven €50 bieden wij gratis verzending aan. Voor bestellingen onder € 50 worden €5,95 in rekening gebracht.

Wat is de levertijd?

Bestellingen die verzonden zijn kunnen binnen 1-3 werkdagen thuis verwacht worden. De levertijd gaat in vanaf het moment dat wij het pakket versturen.

Wie levert de bestelling?

Wij verzenden via Sendcloud dus de transporteur wie zorgt draagt voor jouw bestelling kan verschillen. Uiteraard ontvang je bij elke bestelling een track and trace code.

Kan ik mijn pakket volgen?

Jazeker! Wanneer het pakket bij DHL Express is aangemeld sturen wij een track-and-trace code per mail naar je toe. Met deze track-and-trace code kan je het pakket tot aan je voordeur volgen!

Wat als ik niet thuis ben tijdens het aangegeven levermoment?

Wanneer je niet thuis bent om je pakket in ontvangst te nemen zal de bezorger het proberen leveren bij de buren. Wanneer dit niet lukt proberen ze het nogmaals op een later moment of kan er door jou een nieuw bezorgmoment gekozen worden via DHL.

Kan ik jullie bezoeken?

Het is helaas niet mogelijk om ons ze bezoeken en de planten fysiek uit te kiezen. De kwekerij is niet ingericht om bezoekers op te vangen. Bij de orderverwerking worden altijd de mooiste planten geselecteerd voor leveringen waardoor jij verzekerd bent van mooie planten.

Hoe worden de planten verpakt?

De planten van Lavendel Online worden verpakt in een speciale plastic blisterverpakking gemaakt uit gerecycled plastic. De blisters vormen een cocon rondom de planten waardoor ze tijdens het transport niet beschadigd kan worden, maar wel voldoende belucht worden.

Vlak voor het plaatsten in de blisterverpakking krijgen de planten een scheut water zodat ze tijdens het transport niet uitdrogen. De blisterverpakkingen worden dicht op elkaar gezet in een kartonnen doos zodat ze niet kunnen omvallen.

Wat als mijn planten beschadigd geleverd worden?

Wanneer de planten ondanks de beschermende blisterverpakking onverhoopt beschadigd raken tijdens het transport kan je een mail sturen naar [email protected] met je ordernummer en foto’s van de beschadigde planten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Sterke planten en sterke service

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Contact