Gratis verzending vanaf €50,-
Vers uit de kwekerij geleverd
Binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw mandje

Uw Winkelwagen is nog leeg.

Menu

Hoeveel lavendel per meter of per vierkante meter?

Lavendel is een populaire plant die bekend staat om zijn prachtige paarse bloemen en heerlijke geur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen graag lavendel in hun tuin willen hebben. Maar hoeveel lavendel moet je planten per meter of per vierkante meter? In deze blog gaan we daar dieper op in en geven we je ook andere handige tips voor het kweken van lavendel.

Hoeveel lavendel per m2?

De hoeveelheid lavendel die je per vierkante meter kunt planten, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de plant, de groeisnelheid en de ruimte die je wilt laten tussen de planten. Over het algemeen kun je echter uitgaan van 6 tot 8 lavendelplanten per vierkante meter. Dit zorgt ervoor dat de planten voldoende ruimte hebben om te groeien en zich te ontwikkelen.

Als je wilt dat je lavendelplanten wat voller worden, kun je ervoor kiezen om wat meer planten per vierkante meter te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat de planten dan minder ruimte hebben om te groeien en dat ze elkaar kunnen beconcurreren. Dit kan invloed hebben op de grootte en de gezondheid van de planten.

Hoeveel lavendel per meter?

Naast de vraag hoeveel lavendel per vierkante meter geplant kan worden, is het ook interessant om te weten hoeveel lavendel per strekkende meter nodig is. Dit hangt af van de breedte van de border waarin je de lavendel wilt planten. Over het algemeen wordt aangeraden om 4 tot 6 lavendelplanten per strekkende meter te planten. Dit zorgt ervoor dat de planten voldoende ruimte hebben om te groeien en zich te ontwikkelen en tegelijkertijd zorgt het voor een mooie volle border.