Gratis verzending vanaf €50,-
Vers uit de kwekerij geleverd
Binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw mandje

Uw Winkelwagen is nog leeg.

Menu

Lavendel als border

Lavendel schittert in zijn veelzijdigheid en kan zodoende perfect worden ingezet als border. Zo creëer je een ware lavendeltuin in je voor- of achtertuin. Het plaatsten hiervan gaat gemakkelijk en een lavendel haag heeft maar beperkt onderhoud nodig. Een optimale keuze als je op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke border in je tuin! Hieronder volgen alle tips die jij moet weten om een prachtige border met lavendel in de tuin te plaatsen.

Image

Een lavendelhaag van Lavendel Online

Met de planten van Lavendel Online kan je tussen verschillende kleuren en soorten afwisselen wanneer je een lavendel border wilt plaatsen. Omdat de Angustifolia Felice gekweekt wordt op uniformiteit, een lange bloeitijd & veel bloemen zijn het de ultieme planten voor een lavendel border.

Plantafstand van lavendel

Bij het plaatsen van een border is een goede voorbereiding het halve werk. Dit geldt ook voor het uitmeten van de haag. De plantafstand van lavendel is 25cm. Deze afstand waarborgt dat de wortels van elke plant voldoende ruimte krijgen om zicht te ontwikkelen. De afstand zorgt ook dat elke plant voldoende voedingsstoffen en water tot zijn beschikking heeft en niet in het gedrang komt met andere planten. Hoeveel lavendel per m2 geplaatst moet worden is ook op deze plantafstand gebaseerd. Hierbij kunnen 7-9 planten per m2 worden aangehouden afhankelijk van hoe snel en dicht het vak begroeid moet worden. Let bij het plannen van de plaatsing van de border dat de lavendel border voldoende zonlicht krijgt.

Image

Border met lavendel plaatsten

Bij Lavendel Online verkopen wij de mooiste lavendel planten om een lavendelhaag te plaatsen. In ons assortiment bieden wij verschillende kleuren lavendel aan om uit te kiezen. Denk hierbij aan lavendel in het blauw , roze en wit. Zo kan je tijden het ontwerpen van je lavendeltuin spelen met de kleur en patroon van de lavendel border. Lavendel blijft erg compact en zal daardoor andere planten niet verdringen. Dit betekent ook dat lavendel via de grond ook niet te veel grondstoffen en water aan de bodem onttrekken. Een uitleg over het aanplanten van lavendel vind je hier.

 
 

Lavendelhaag verzorgen

Een lavendelhaag is voordelig omdat het onderhoudsvriendelijk is. Je moet de haag slechts op tijd snoeien en voldoende bewateren, klik hier voor de instructies over het snoeien van lavendel. Aanvullend kan je zorgen dat de haag voorbereid is op de winter, alles wat je daarover moet weten kan je hier teruglezen. Natuurlijk is een toereikende watertoevoer ook belangrijk. In de warme zomermaanden is het belangrijk om de haag zeker twee keer per week te bewateren of zodra je ziet dat de bloemen van de plant slap hangen.

Image

Lavendelhaag kopen bij Lavendel Online

Lavendel Online is niet alleen op het gebied van lavendel planten een betrouwbare partner, maar ook op het gebied van verzending. De planten worden met liefde gekweekt waarbij er veel aandacht is voor de lange bloeitijd van de plant, de kwaliteit van de plant en de uniformiteit van de planten. Vooral het laatste is erg belangrijk als je een mooie lavendel border wilt plaatsten. De planten worden vers van de kwekerij direct aan huis geleverd in een beschermende verpakking gemaakt van gerecycled plastic. Bestellingen worden binnen 1-3 werkdagen geleverd zodat jij gelijk aan de slag kunt met het plaatsen van een lavendelhaag. Twijfel je nog over welke lavendel het beste bij je past? Of hoe je het plaatsen van lavendel in je border het beste kunt aanpakken? Laat je dan adviseren door een medewerker van de klantenservice.