Gratis verzending vanaf €50,-
Vers uit de kwekerij geleverd
Binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw mandje

Uw Winkelwagen is nog leeg.

Menu

Welke lavendel is winterhard?

Is lavendel winterhard? Is lavendel wintergroen? Wanneer koop je lavendel? Wanneer je van plan bent lavendel te planten wil je op voorhand zo veel mogelijk informatie verzamelen. Wij snappen dat als geen ander en helpen je graag op weg met zo veel mogelijk handige tips zodat jij het mooiste resultaat kunt creëren in je tuin, en de beste verzorgingstips in de praktijk kunt toepassen. In dit artikel leggen wij alles uit wat je moet weten over winterharde lavendel en de aanvullende tips om je lavendel de winter door te helpen.

Image

Een lavendelhaag van Lavendel Online

Om terug te komen op de eerste vraag; ja de meeste lavendel van Lavendel online is winterhard!. De lavendelplant Angustifolia Felice is tot -30 graden winterhard en de lavendel plant Stoechas Anouk  is tot -5 graden winterhard. Omdat beide van onze lavendel soorten winterhard zijn kan je afhankelijk van je tuin en de omgeving waarin je woont, de mate van winterhardheid van onze twee soorten laten meewegen in je keuze. Let wel op: lavendel is winterhard, maar niet wintergroen. De takken van de Angustifolia Felice en de Stoechas Anouk verliezen hun bladeren, worden kaal en verharden. Dit komt allemaal ten goed van de plant in het voorjaar.

Wanneer moet je lavendel kopen?

Winterharde lavendel kopen en planten kan je het beste doen vanaf maart/ april tot begin september. Dit is de periode in opbouw naar, tijdens en net na het bloeiseizoen van lavendel. Wanneer je de lavendel planten in deze tijd koopt en plaatst kan de plant voldoende acclimatiseren en wortels slaan in de tuin. Deze timing is vooral belangrijk als je besluit lavendel te planten richting het einde van de zomer. Wanneer je in de wintermaanden van lavendel wilt genieten kan je ook kiezen voor onze heerlijke Lavandula Living collectie.

Image

Help je winterharde lavendel de winter door

Ondanks dat Lavendel Online lavendel winterhard is, kan je de planten tijdens de wintermaanden nog een beetje op weg helpen door boomschors te strooien tussen en over de planten. Boomschors ook bekend als bark wordt gebruik als bescherming tegen vuil en wordt ook gebruikt om planten af te dekken tijdens de winter. Het hout vormt een isolerende laag voor de winterharde lavendel. Dit komt ten goede van de plant in de aanloop naar het voorjaar. Boomschors is in bijna elk tuincentrum verkrijgbaar. Aanvullend is het ook erg belangrijk om je lavendel te snoeien zodat hij in het voorjaar weer kan bloeien. Een uitgebreide uitleg hierover vind je in dit artikel.

Image

Winterharde lavendel kopen bij Lavendel Online

Nu dat je weet welke lavendel soorten winterhard zijn, wanneer je lavendel moet komen en hoe je lavendel in de winter moet verzorgen zit er nog maar één ding op….kopen! Voor winterharde lavendel ben je bij Lavendel Online aan het juiste adres. Al het aanbod in onze webshop is winterhard en wordt specifiek gekweekt met aandacht voor winterhardheid, uniformiteit en een lange bloeitijd. Door de speciale blisterverpakkingen ontvang je veilig en snel, verse lavendelplanten aan je huisdeur. Wanneer je bij Lavendel Online bestelt kan je moeiteloos betalen waardoor je binnen 1-3 werkdagen je bestelde planten in huis. We delen onze passie voor lavendel graag met jou!